رئیس اتحادیه ابزارفروشان تهران در نشست خبری نمایشگاه ابزارآلات صنعتی، در تشریح اهمیت ابزارآلات، اظهار کرد: همیشه شعار ما این است که “ابزار، الفبای تولید”. ابزار موضوعی است بین مواداولیه و محصول. هر محصولی که امروز به دست ما میرسد اعم از محصولات کشاورزی، صنعتی و… باشد، فرآیندی را از مواداولیه تا محصول شدن طی کرده که حاصل بهکارگیری ابزار است. پس اهمیت ابزار از این جهت مهم است که بدون ابزار، محصولی هم نخواهیم داشت. ابزار بوده است که از ابتدای خلقت بشر، سبب شده انسان به مدارج بالاتر سوق پیدا کند.
«مهدی باقرپور» تصریح کرد: از نظر تولیدی و صنعتی، بحث اصلی مشکل کشور اقتصاد است. تنها مسیری که میتوان متصور شد که گرهای باز شود، بحث تولید و صنعت است. اگر قرار است که در اقتصاد جهانی، جایگاهی داشته باشیم، باید تولید و صنعت قدرتمند داشته باشیم؛ برای این منظور حتما باید با ابزارآلات آشنا باشیم و بدانیم که چگونه از ابزار برای پیشرفت استفاده کنیم. در حقیقت اگر فرهنگ استفاده از ابراز در کشور رخ دهد تا بتوانیم در وهله اول مصرف خانگی داشته باشیم و از سوی دیگر، استعدادهایی که برای کارهای فنی وجود دارد، شکوفا میشود.
رئیس اتحادیه ابزارفروشان تهران خاطرنشان کرد: دولت برای آغاز هر کار و ایجاد شغلی هزینههای بسیاری را بایستی متحمل شود اما با حداقل هزینه میتوان با استفاده از ابزار (دستگاه فرز، دستگاه جوشکاری و ابزارالآت ساده) یک نفر میتواند صاحب شغل و کسب و کار شود. چنانچه فرهنگ استفاده از ابزار گسترش پیدا کند، علاوه بر اینکه رشد شغل موثر خواهد بود، بازار ما بهتر خواهد شد.
باقرپور ادامه داد: طلب اعضای صنف ابزار آنقدر رقم بالایی دارد که تسهیلات آن را بزرگترین بانکها به صنعت نمیدادند اما همکاران ما از جان مایه گذاشته و هیچ بهرهای هم از این وام بلاعوض نخواستند و تنها از صنعت ابزار در سختترین شرایط، حمایت کردهاند. در شرایط تحریمی، توانستند تحریمها را دور زده و ابزارآلات مورد نیاز صنایع پتروشیمی، نفت، صنایع نظامی و صنایع بالادستی را تامین کردند. مشکلات تجاری وجود داشت و طی یکسال اخیر، اولین حوزهای که تخصیص ارز آن قطع شد به انتهای صف تخصیص ارز رسید، صنعت و تولید بود؛ با تلاش بسیار تنها توانسیم HS کدهای ابزار را در جریان ثبت سفارش نگه داریم اما تا این لحظه همچنان ارز ابزار و ماشینآلات پایان صف تخصیص است.
وی افزود: با توجه به تخصصی بودن صنف ابزارآلات، در نمایشگاه پیشرو، ۱۴ شاخه تخصیصی شامل تجهیزات جوشکاری، تجهیزات برشکاری، سایندهها، ابزارآلات برقی، ابزارآلات دستی، تجهیزات حملونقل، ابزارهای اندازهگیری دقیق و… را خواهیم دید که هر کدام از این شاخهها قاعدتا مورد استفاده صنایع بسیار است.
این مقام صنفی- صنعتی در پایان نسبت به سیاستگذاری سازمان نمایشگاههای کشور انتقاد کرده و گفت: اصولا نمایشگاهها محل رشد اصناف و همچنین رشد مردم نسبت به آخرین وضعیت و جدیدترین اتفاقات دنیاست. نقش دولت تسهیلگری است اما نمایشگاه بینالمللی، هزینههایی را اخذ میکند که در مقابل اهداف برگزاری، ایستادگی ایجاد میکند. اعدادی که برای برگزاری نمایشگاه تهران دریافت میشود، نسبت به اعداد معتبرترین نمایشگاههای دنیا قابل مقایسه نیست. حتما ما هم باید پیگیری کنیم اما نیاز است که وزارت صمت هم پیگر موضوع باشد، این تفاوت هزینههای ارزی و ریالی، تناسبی با عملکرد نمایشگاه ندارد. اما امیدوار هستیم که در دولت چهاردهم، این نگاه درآمدزایی از نمایشگاهها به نگاه تسهیلگری تبدیل شود و فضایی فراهم شود که شاهد رشد صنایع باشیم.