مجری برگزاری نمایشگاه ابزارآلات ایران، ضمن تاکید بر اینکه تنها حدود ۱۰ درصد از ابزارآلات موجود در کشور ساخت داخل هستند، گفت: یکی از رویکردهای نمایشگاه ابزارآلات صنعتی افزایش ساخت داخل و حرکت به سمت بومیسازی است؛ چراکه ظرفیت و پتانسیل این موضوع وجود دارد، ضمن اینکه واردکنندگان این حوزه حاضر به سرمایهگذاری برای رونق تولید داخل هستند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، نشست خبری اولین نمایشگاه بینالمللی ابزارآلات صنعتی ایران روز سه شنبه هشتم آبان در محل سالن آیین هتل سیمرغ برگزار شد. محمد حلاجیان- مدیرعامل شرکت فرجاد تجارت و مجری برگزاری اولین نمایشگاه بینالمللی ابزارآلات صنعتی ایران- اظهار کرد: نمایشگاه بهصورت کاملا تخصصی و برای اولین بار اجرا خواهد شد. این رویداد با همراهی ٩٠ شرکت داخلی و خارجی است. بر اساس مشکلاتی که پیش آمد امکان حضور تعداد بیشتری شرکتهای خارجی فراهم نشد اما کشور چین حضور مستقیم خواهد داشت و شرکتهایی از هند، چین، ترکیه، تایوان خارج از پاویون حضور پیدا خواهند کرد؛ این نشان از ظرفیت و پتانسیل صنعت ابزار ایران است.
وی افزود: این نمایشگاه صرفاً جهت نمایش محصولات نیست؛ بلکه برداشتن گامی در جهت تعالی و تبلور بیشتر نقش صنعتی خواهد بود که محرک صنعت است و بدون آن، هیچ صنعتی قابل راهاندازی هم نیست و این درحالیست که برای فعالیت هر صنعت و تولید محصولی، نیاز به ابزارآلات بدیهی است.
حلاجیان با بیان اینکه در طی این نمایشگاه که ١٣ الی ١۶ آبان ماه برگزار میشود، معرفی صنعت ابزارآلات کشور بهصورت تخصصی انجام میشود. همچنین دورههای آموزشی و نشستهای تخصصی با مقامات دولتی و بخشهای خصوصی ذیربط همچون سازمان توسعه تجارت، وزارت صمت، اتاق بازرگانی، اتاق اصناف ایران، گمرک، سازمان ملی استاندارد و… در جهت بیان مشکلات و رفع و احصا مشکلات برگزار میشود تا صنعت ابزار ایران بتواند خدمات بهتری را به مجموع صنایع کشور ارائه کند.
مجری برگزاری نمایشگاه ابزارآلات ایران، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر اقدام ویژهای با راهنمایی اتحادیه ابزارفروشان تهران انجام خواهیم داد که برگزاری نشستهای تخصصی و B۲B با انجمنهایی که مصرفکنندگان ابزارآلات هستند، است. نگاه ویژهای به این نمایشگاه شکل گرفته و صرفا به دنبال بازدید کننده تخصصی این صنعت هستیم. بیش از ١٠٠ انجمن از انجمنهای مختلف در حوزههای نفت، گاز، پتروشیمی، ساختمان، در صنایع هوایی، خودرو و… دعوت شدهاند تا مذاکرات انجام شود. حداقل امضای پنج تفاهمنامه فیمابین اتحادیه ابزارفروشان تهران و انجمنها در خلال این نمایشگاه را خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه ۹۰ درصد ابزارآلات کشور، وارداتی است و تنها ۱۰ درصد تولید داخل صورت میگیرد؛ بنابراین یکی از رویکردهای این نمایشگاه افزایش این ۱۰ درصد است و حرکت به سمت بومیسازی است. باور داریم که این پتانسیل در کشور وجود دارد. مجموعه شرکتهایی که در امر واردات فعالیت دارند، آماده سرمایهگذاری در حوزه تولید داخل هستند.